The Veganatural
  • דף הבית
  • הסיפור שלי
  • בלוג
  • מתכונים
  • יצירת קשר
  • מעבר לתזונה טבעונית
  • תקנון ותנאי שימוש

קארי טופו ושוק ירקות

על ידי יסמין 2 במרץ 2022

קארי טופו ושוק ירקות!

Nutrition facts: 200 קלוריות 20 grams שומן
הדפסה

מרכיבים

  • ירקות:
  • בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
  • כרובית קטנה כ-200 גרם מפורק לפרחים (ניתן להשתמש בפרחי כרובית קפואים)
  • ברוקולי כ-300 גרם מפורק לפרחים (ניתן להשתמש גם בפרחי ברוקולי קפואים)
  • פלפל אדום פרוס דק
  • חצי פלפל ירוק חריף (אופציונלי)
  • כ-150 גרם שעועית ירוקה
  • חבילה של טופו (300 גרם) חתוכה לקוביות
  • גבעול של בצל ירוק קצוץ
  • חופן של כוסברה קצוצה
  • חומוס מקופסת שימורים כ-400 גרם (יש לשטוף לפני השימוש)
  • *במידה ומשתמשים בחומוסים טריים, יש להשרות 8 שעות ולבשל כשעה וחצי עד שמתרככים
  • לרוטב:
  • 330 מ"ל קרם קוקוס
  • 3 כפות רוטב קארי ירוק (רוטב מבקבוק, לא מחית קארי)
  • כף רוטב סויה לא ממותק
  • כף סוכר חום
  • כף שטוחה מלח
  • כפית תבלין קארי
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כורכום

הוראות הכנה

מומלץ להתחיל בצריבת הטופו בנפרד:

יש לחמם מחבת עם מעט שמן, להוסיף את קוביות הטופו ולצרוב עד לקבלת גוון זהב מכל הצדדים, ולשים בצד.
*אפשר לטגן את הטופו יחד עם הירקות, אך הטופו עלול להתפרק במהלך הבישול עקב ריבוי הערבובים וצפיפות במחבת.

יש לשים מעט שמן במחבת, ולחמם מעט. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן קלות עד להזהבה. יש להוסיף את השום, לערבב ולטגן עוד כ2 דקות.
לאחר מכן, יש להוסיף את הבטטה החתוכה, לערבב עוד פעם ולצרוב עד שהבטטה מקבלת מעט צבע.
בשלב הזה, יש להוסיף את קוביות הגזר, כרובית וברוקולי לערבב ולצרוב עוד כמה דקות יחד.
לאחר מכן יש להוסיף את הפלפל האדום הפרוס, את הפלפל החריף (במידה ואתם משתמשים) הפרוס, ואת שעועית הירוקה ולצרוב את כל הירקות ביחד כמה דקות.
במידה וצרבתם את הטופו בנפרד, זה הזמן להוסיף אותו גם כן, לערבב קלות ולצרוב עוד כ3 דקות ביחד.
יש להוסיף לקערה את כל מרכיבי הרוטב, לערבב טוב ולשפוך מעל הירקות. לערבב ולבשל ביחד עם מכסה חצי סגור על אש נמוכה כ7 דקות, תוך ערבוב כל 3 דקות בערך.
יש להוסיף בשלב הזה את כל מרכיבי הרטב, לערבב ולבשלעוד כ3 דקות עם מכסה פתוח.

מומלץ בחום להגיש עם אורז לבן/חום- שילוב מנצח!

בתאבון!!

יצא לך להשתמש במתכון?
אשמח שתספרו לי איך יצא! תייגו אותי באינסטגרם [email protected]

שיתוף
1
FacebookTwitterPinterestLinkedinWhatsappTelegramEmail
המאמר הקודם
השניצל טבעוני הקריספי ביותר
המאמר הבא
בולונז טבעוני עם פסטה מחיטה מלאה (לא תרגישו את ההבדל)

אולי יעניין אותך לקרוא גם...

בולונז טבעוני עם פסטה מחיטה מלאה (לא תרגישו את ההבדל)

השניצל טבעוני הקריספי ביותר

פסטה בהכנה ביתית פשוטה ברוטב קלאסי!

טורטיות קריספיות מקמח כוסמין מלא!

הפסטו הביתי המושלם

אצבעות חלבון שוקו וניל

לביבות טבעוניות קריספיות במיוחד

לזניה בטטה ופטריות טבעונית

שווארמה טבעונית מפוצצת חלבון

קציצות “בשר” טבעוניות

נעים להכיר

נעים להכיר

יסמין באדר

אני נתקלת המון פעמים באנשים שנוצר אצלם אנטי נגד הטבעונות, בגלל ההרגשה שטבעונים נדחפים לאנשים לצלחת ובגלל האין ספור סרטונים של חיות סובלות בתעשייה. אני רוצה לתת לטבעונות זווית קצת שונה, לפתוח לעוד אנשים את העיניים להבין את היתרונות שיש לנו לעבור לתזונה הטבעונית, ובעיקר לסביבה שלנו, ויותר מזה- מבלי להקריב את האוכל הטעים שאתם רגילים אליו!

עקבו אחריי

Facebook Instagram Email

מאמרים אחרונים מהבלוג

  • בולונז טבעוני עם פסטה מחיטה מלאה (לא תרגישו את ההבדל)

  • קארי טופו ושוק ירקות

  • השניצל טבעוני הקריספי ביותר

  • פסטה בהכנה ביתית פשוטה ברוטב קלאסי!

  • Facebook
  • Instagram
  • Email

2021 - כל הזכויות שמורות © | TheVeganatural | תוכנן ונבנה ע"י Yazame – יזמות וארכיטקטורת דיגיטל | תקנון ותנאי שימוש

The Veganatural
  • דף הבית
  • הסיפור שלי
  • בלוג
  • מתכונים
  • יצירת קשר
  • מעבר לתזונה טבעונית
  • תקנון ותנאי שימוש
  • English