מקלפים את תפוחי האדמה, מגרדים אותם במגרדה אל תוך קערה גדולה. המלצה אישית:מרכיבים
הוראות הכנה
לאחר מכן מגרדים את הבצל לתוך הקערה יחד עם תפוחי האדמה. (אם אתם רגישים לבצל, ליבי איתכם השלב הזה עלול לכלול לא מעט בכי).
לאחר מכן מעבירים את תפוחי האדמה המגורדים והבצל אל תוך מגבת גדולה יחסית, וסוחטים את המים (יהיה פה הרבה מים, תסחטו טוב) לתוך הקערה הגדולה.
יש לשפוך את המים מהקערה, לייבש מעט את הקערה עם מגבת ולהחזיר את התפוחי האדמה ובצל מהמגבת אל תוך הקערה היבשה.
להוסיף את הקמח, קורנפלור, מלח ופלפל.
לערבב טוב טוב, מומלץ עם הידיים על מנת להגיע לערבוב של כלל המרכיבים ולעזור לפתח את הגלוטן בקמח שמסייע לגיבוש המרכיבים).
יש לייצר קציצות עם הידיים (אמור להתגבש, אם לא תוסיפו עוד מעט קורנפלור) ותשטחו על מנת שיהיו דקים יחסית.
יש לחמם מחבת על הגז עם שמן נטרלי (כמות נדיבה), ולטגן כל צד עד שמשחים.
יש להוציא את הלביבות על צלחת עם נייר סופג על מנת שיספוג את השמן ולהגיש!!
אני ממליצה בחום לאכול לצד גבינה טבעונית או ממרח כגון: צזיקי טבעוני, גבינת שמנת טבעונית, גבינת שום שמיר טבעונית ועוד.
לביבות טבעוניות קריספיות במיוחד
יצא לך להשתמש במתכון?
אשמח שתספרו לי איך יצא! תייגו אותי באינסטגרם Yasminekathybader@
המאמר הקודם