יש לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות. נכין קודם את התוספות: נפרוס את הפטריות ונקפיץ אותם עם מעט שמן זית, מלח ופלפל, עד לצריבה קלה. נקלף את הקליפה של הבטטה ונשליך. את הבטטה עצמה נקלף לקליפות דקות. את העגבניות ואת הבצל נפרוס דק דק ונשים את כל התוספות בצד. נכין את הרוטב: שמים בקערה את העגבניות המרוסקות, השמן זית, התבלינים והסוכר, ומערבבים. נשרה את דפי הלזניה במים חמים כ2 דקות. נניח על תבנית אפייה שתי דפי הלזניה (תלוי בגודל של התבנית שלכם, ייתכן ותצטרכו להוסיף עוד דף לזניה). נמרח מעליהן 3 כפות מהרוטב עגבניות, ונוסיף קליפות בטטה ופטריות לכיסוי הרוטב ומניחים עוד שכבה של דפי לזניה. במידה ואתם רוצים להוסיף גבינה טבעונית לבחירתכם, אתם יכולים להוסיף בין השכבות מעל הרוטב עגבניות. נחזור על התהליך שוב שכבה שכבה (יצא לי 4 שכבות), ובשכבה העליונה נוסיף את הרוטב, את הגבינה הטבעונית, בטטה, את הפרוסות עגבניה והבצל. נכניס לתנור על 180 מעלות ל25 דקות. נוציא, ונגיש חם! בתאבון!לזניה בטטה ופטריות טבעונית
מרכיבים
הוראות הכנה
לזניה בטטה ופטריות טבעונית
יצא לך להשתמש במתכון?
אשמח שתספרו לי איך יצא! תייגו אותי באינסטגרם Yasminekathybader@
המאמר הקודם