The Veganatural
  • דף הבית
  • הסיפור שלי
  • בלוג
  • מתכונים
  • יצירת קשר
  • מעבר לתזונה טבעונית
  • תקנון ותנאי שימוש

5 יתרונות בריאותיים בטבעונות – שאין בתזונה מן החי

על ידי יסמין 18 בספטמבר 2021

ישנם יתרונות רבים כאשר עוברים לתזונה מהצומח, כאשר מקפידים על מאכלים שלמים ובריאים! אך האם יש יתרונות על פני תזונה מהחי?

אכן, ישנם יתרונות רבים של התזונה מהצומח על התזונה מהחי, מאחר שיש את כל מה שהגוף שלנו צריך בתזונה מהצומח ובלי החסרונות של אכילת מזון מהחי. אנחנו יכולים להנות מההטבות שיש לתזונה מהצומח להציע לנו מבחינה בריאותית, למנוע מעצמנו מחלות, להציל מיליארדי בעלי חיים כל שנה, להציל את כדור הארץ ולא פחות את עצמנו (אנחנו די תלויים בכדור הארץ).

במאמר שלפניכם נעבור על כמה מהיתרונות הבולטים ביותר במעבר לתזונה מהצומח.

אין כולסטרול. בכלל.

כן, התזונה הטבעונית נקייה לחלוטין מכולסטרול! אבל… למה זה חשוב?

הגוף שלנו מייצר לבד את רמות הכולסטרול אשר הוא צריך בגופו, וכאשר אנחנו צורכים יותר מידי כולסטרול (לפי מדדי איגוד הלב האמריקאי-300 מ”ג ליום), עולה הסיכון לחלות במחלות לב, גורם המוות השני בגודלו בישראל.

לצורך הדוגמה על מנת שנוכל לקבל פרופורציה: בביצה אחת יש כ-214 גרם כולסטרול. אז מספיק שתי ביצים בבוקר ועברנו את ההמלצה היומית!

כאשר אנחנו עוברים לתזונה טבעונית, אין לנו צורך לחשוש מכולסטרול כלל, מפני שאוכל מהצומח נקי ממנו לחלוטין.

שמירה על איכות הסביבה

לפי ארגון המזון והחקלאות (FAO- סוכנות של האו״ם) החקלאות של בעלי החיים אחראית על כ-14.5% מפליטת גזי החממה האנתרופוגנית (זיהום ע״י האדם). לצורך ההשוואה וקבלת פרופורציה- כמות זו גדולה יותר מכמות פליטת גזי החממה של כל התחבורה העולמית, שעומדת על כ-14%!

מעבר לכך, כמות משאבים מטורפת מנוצלת לטובת התעשייה מהחי! גם מבחינת השטחים שצריך בשביל להכיל את הכמות האדירה של בעלי החיים וגם מבחינת התחזוקה שלהם.

במעבר לתזונה מהצומח, אנחנו יכולים להפחית את התופעה הזאת. אנחנו יכולים למזער את ביעור היערות ולייעל את הניצול של משאבים הכרחיים לקיומנו לטובתנו, ואף למזער חלק גדול מפליטת גזי החממה ועוד!

אם כולנו היינו טבעונים, הפליטות הקשורות למזון בעולם היו צפויות לרדת בערך ב -70% עד שנת 2050 (על פי דו”ח שפורסם לאחרונה בנושא מזון ואקלים בעיתון “הליכי האקדמיה הלאומית למדעים” – PNAS), וכותבי המחקר מאוניברסיטת אוקספורד העמידו את הערך הכלכלי של החיסכון בפליטות על כ-440 מיליארד ליש”ט השווה ערך ל1871.53 מיליארד שקל!

אריכות ימים

לפי מחקרים, התזונה הטבעונית מקושרת לאריכות ימים! חוקרים בהרווארד ואוניברסיטת טהרן חישבו (תוך שילוב נתונים ממחקרים מרובים) כי צריכה של רק 3% יותר מכלל הקלוריות בצורת חלבון צמחי (כמו שעועית, אגוזים ודגנים מלאים) הורידה את הסיכון של אנשים למוות מוקדם ב-5%.

בעוד מחקר אשר פורסם ע”י “JAMA רפואה פנימית”, המרה של 3% בלבד מצריכת הקלוריות מחלבון מן החי (בשר, עוף, דגים או מוצרי חלב) לחלבון מהצומח הביאה לירידה של 10% במוות מכל סיבה שהיא בתקופה זו, הן לגברים והן לנשים. בפרט נראה כי המרת ביצים ובשר אדום בחלבונים צמחיים מפחיתה את הסיכון למוות בכ-24% בקרב גברים וכ-21% בקרב נשים.

סיכון מופחת להשמנת יתר

שיעור השמנת היתר אצל טבעוניים הם פי 3 יותר קטנים; ושל צמחוניים פי 2 מאוכלי בשר! המשמעות אינה רק במראה, אלא כמובן בהרגשה ובבריאות ובתפקוד נכון של הגוף שלנו! השמנת יתר עלולה להוביל לסוכרת, מחלות לב ואפילו סוגי סרטן שונים.

הדבר ככל הנראה נובע מהעובדה שבתזונה טבעונית ישנה נטייה לאכילה מרובה יותר של פירות, ירקות, דגנים מלאים וקטניות, וכמובן הוצאת הגורמים העלולים לגרום להשמנת היתר כמו סוגי בשר מסוימים וחלב.

מודעות לאכילה נכונה

בעקבות העובדה שבתזונה הטבעונית יש צורך בריאותי בתפריט מגוון של מאכלים שונים מהצומח על מנת לספק לגוף את כל הערכים התזונתיים שהוא צריך, ישנה נטייה למודעות לאכילה נכונה על מנת להימנע מחוסרים תזונתיים.

הדבר יכול להוביל לאורח חיים בריא יותר ומניעת מחלות ובעיות בריאותיות שונות השכיחות יותר בקרב אוכלי בשר כמו: השמנת יתר, סוכרת, מחלות לב, אקנה ועוד.
כשעברתי לתזונה טבעונית, דווקא גיליתי מגוון מאכלים שלא ידעתי שקיימים בכלל. התזונה שלי באופן כללי השתפרה משמעותית, אשר עד למעבר לטבעונות היתה מורכבת בעיקר מפחמימות דלות כמו פסטה, אורז ולחם. בהחלט גיליתי עולם חדש במטבח!

אלו רק 5 מתוך מגוון יתרונות שיש לתזונה מהצומח על התזונה מהחי!
אז למה שלא ננסה? 🙂

שיתוף
0
FacebookTwitterPinterestLinkedinWhatsappTelegramEmail
המאמר הבא
אורגני או לא אורגני – והאם זה באמת משנה?!

אולי יעניין אותך לקרוא גם...

למה להיות טבעוני בכלל? #1 המוסריות והצדק

למה להיות טבעוני בכלל? #2 הבריאות שלנו

למה להיות טבעוני בכלל? #3 כדור הארץ שלנו

איך לאכול יותר ולרדת במשקל

איך למנוע נפיחות וגזים במעבר לתזונה טבעונית

כוחו של הרגל: איך העבר משפיע על התזונה שלנו היום?

3 טיפים להעלאת צריכת החלבון היומית בתזונה טבעונית

חושבים שחסר חלבון מהצומח? תחשבו שנית!

חלב פרה VS חלב סויה: כל התשובות בפנים

על טבעונות ובריאות: האם תזונה טבעונית היא בהכרח בריאה?

נעים להכיר

נעים להכיר

יסמין באדר

אני נתקלת המון פעמים באנשים שנוצר אצלם אנטי נגד הטבעונות, בגלל ההרגשה שטבעונים נדחפים לאנשים לצלחת ובגלל האין ספור סרטונים של חיות סובלות בתעשייה. אני רוצה לתת לטבעונות זווית קצת שונה, לפתוח לעוד אנשים את העיניים להבין את היתרונות שיש לנו לעבור לתזונה הטבעונית, ובעיקר לסביבה שלנו, ויותר מזה- מבלי להקריב את האוכל הטעים שאתם רגילים אליו!

עקבו אחריי

Facebook Instagram Email

מאמרים אחרונים מהבלוג

  • בולונז טבעוני עם פסטה מחיטה מלאה (לא תרגישו את ההבדל)

  • קארי טופו ושוק ירקות

  • השניצל טבעוני הקריספי ביותר

  • פסטה בהכנה ביתית פשוטה ברוטב קלאסי!

  • Facebook
  • Instagram
  • Email

2021 - כל הזכויות שמורות © | TheVeganatural | תוכנן ונבנה ע"י Yazame – יזמות וארכיטקטורת דיגיטל | תקנון ותנאי שימוש

The Veganatural
  • דף הבית
  • הסיפור שלי
  • בלוג
  • מתכונים
  • יצירת קשר
  • מעבר לתזונה טבעונית
  • תקנון ותנאי שימוש